Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

BASKAN BILAL ULUDAG’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

 

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi. Baskan Bilal Uludag, mesajinda 101 yil önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna ayak basarak, Cumhuriyetimizin parlak geleceginin ilk adimi olan kurtulus mesalesini yaktigini ifade etti.

Bilal Uludag, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle yaptigi yazili açiklamada, “19 Mayis, Anadolu’da esir olmak istemeyen milletimiz için adaletin basladigi tarih olmasi bakimindan da çok önemli bir gündür. Milletimizin tarih sayfasi önünde yeniden saha kalkisinin baslangici 19 Mayis 1919’dur.” dedi.

Baskan Uludag, açiklamasinda su görüslere yer verdi:

“19 Mayis, tarih boyunca esareti degil özgürlügü benimsemis olan milletimizin geldigi noktanin baslangici, Atatürk’ün dogum günüm dedigi ve bu günü Türk gençligine armagan ettigi gündür. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayraminin 101. yilini hep birlikte yasamanin sonsuz mutlulugu, coskusu ve heyecani içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’dan baslattigi bagimsizlik hareketi milletimizin azim ve kararliligi ile birleserek, tüm yurtta dalga dalga yayilmis ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmistir. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafindan ilke ve devrimlerle pekistirilmis ve Türk gençligine armagan edilmistir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çikmak hepimizin en ulvi görevidir.

Bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, Kurtulus Savasi`nin tüm kahramanlarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi saygiyla aniyor, gelecegimizin teminati olan gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini gönülden kutluyorum. Ayrica Türk Milleti’nin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençligine armagan ettigi bu anlamli bayramda milletimize saglik, huzur, güven, basari ve mutluluklar diliyorum



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı